مسئولین دو فصلنامه

سر دبیر


محمد حکیم حیدر و عزیزالله خلیلی

دکتر محمد حکیم حیدر در سال ۱۹۷۱ در شهر کابل به دنیا آمدند. ایشان در سال ۱۹۷۶ وارد مدرسه عمانی شدند و در سال ۱۹۸۸ از این مدرسه فارغ‌التحصیل شدند. پس از انجام خدمت اجباری نظامی به مدت چهار سال، در سال ۱۹۹۲ از طریق آزمون ورودی وارد دانشکده اقتصاد دانشگاه کابل شدند. دکتر حیدر در سال ۱۹۹۸ با موفقیت از دانشکده اقتصاد دانشگاه کابل فارغ‌التحصیل شدند. در سال ۲۰۰۲، دکتر حیدر آزمون ورودی را پاس کرده و عضو موسسه اقتصاد آکادمی علوم افغانستان شدند. در سال ۲۰۰۳، ایشان به درخواست دانشگاه کابل به عنوان استاد مهمان به صورت رسمی معرفی شدند و تا سال ۲۰۰۷ در این دانشکده دروس اقتصاد را تدریس کردند.

در سال ۲۰۰۷، دکتر حیدر موفق شدند بورس ماستری در رشته اقتصاد را در دانشگاه پنجاب، چاندیگار، هند، از طریق آزمون رقابتی بورس ICCR به دست آوردند. پس از تکمیل دوره ماستری در سال ۲۰۰۹، وی واجد شرایط شدند تا در برنامه دکترا در همان دانشگاه شرکت کنند. دکتر حیدر در سال ۲۰۱۱ به واسطه بورس ICCR فرصتی برای ادامه دوره دکترا را پیدا کردند. در طول دوره دکترا، ایشان به عنوان رئیس دانشجویان بین‌المللی دانشگاه پنجاب چاندیگار هم مشغول به فعالیت بودند. دکتر حیدر در سال ۲۰۱۷ پایان‌نامه دکترا خود را با عنوان "آسیب‌پذیری و فقر در افغانستان: شکاف‌های اجتماعی، علل و پیامدها" تحت نظارت استاد گرمیل سینگ، معاون مدیریت دانشگاه آکالهند، با موفقیت تکمیل و دفاع کردند. دکتر حیدر نویسنده کتابی به نام "فقر در افغانستان: علل، پیامدها و مکانیزم‌های مقابله" است که در سال ۲۰۱۸ توسط انتشارات Palgrave MacMillan  منتشر شد و در حال حاضر در وبسایت آمازون در دسترس است.

با این حال، در مارس ۲۰۲۱، ایشان به برنامه تحقیقات علمی در دانشگاه ملی Raksha Raksha در گجارات، هند، به مدت شش ماه پیوستند. دکتر حیدر بیش از ۲۰ مقاله تحقیقاتی علمی را در مجلات معتبر ملی و بین‌المللی به زبان انگلیسی و فارسی منتشر کرده است. دکتر حیدر در حال حاضر به عنوان رئیس موسسه اقتصاد در آکادمی علوم افغانستان فعالیت می‌کنند و همچنین عضو اجرایی مرکز علوم اجتماعی و عضو هیأت علمی "فصلنامه سه‌ماهه افغانستان" هستند. ایشان همچنین از سال ۲۰۱۹ به عنوان استاد ماستری دانشگاه کاتب فعالیت می‌نمایند.



دکتر عزیزالله خلیلی

دکتر عزیزالله خلیلی در سال ۱۳۵۷ چشم به جهان گشوده است. ایشان در رشته مدیریت در مقاطع لیسانس، ماستری و دکتری تحصیل نموده و در سال ۱۳۹۶ از رساله دکتری‌شان دفاع نموده اند. علاوه بر آن در حوزه علوم دینی سطح1، 2، 3 و 4 تا درجه دکتری تحصیل کرده اند. دکتر خلیلی در سه زبان زنده دنیا زبان انگلیسی، عربی و فارسی مهارت عالی دارند. ایشان از سال ۱۳۹۷ تا سال 1400 به عنوان رئیس دانشکده و آمر دیپارتمنت مدیریت و مدیریت دولتی جامعه المصطفی _ کابل مسئولیت ایفا نموده است و از سال 1400 تاکنون فقط ریاست دانشکده را به عهده دارند. دکتر خلیلی در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های آموزشی تجربه قابل توجهی به دست آورده اند. توسعه و به روز رسانی مضامین درسی، تأمین تضمین کیفیت وزارت، جذب و انتخاب کدر کیفی و جذب و ارزیابی دانشجویان و... از کارهای بوده که ایشان انجام داده‌اند.

از سال ۱۳۹۷ تاکنون در دانشگاه‌های مختلف افغانستان مثل غرجستان، پیام نور _ واحد افغانستان، جامعة المصطفی و.... مشغول تدریس و تربیه نیروی انسانی مورد نیاز ادارات افغانستان بوده‌اند و سعی کرده‌اند با بهترین متد آخرین اندوخته‌های خودرا به دانشجویان جهت کاربرد در ادارات منتقل کنند .‌در این مدت مضامین متعدد مدیریتی را از قبیل مدیریت استراتژیک، مدیریت رفتار سازمان پیشرفته، خط‌مشی‌گذاری عمومی، نظام‌های اداری تطبیقی پیشرفته، تجزیه و تحلیل سیستم‌ها، چالشهای مدیریت دولتی، سیستمهای اطلاعات پیشرفته، روش تحقیق در مدیریت، فقه الاداره و ... را تدریس کرداند و افتخار دارند که در تربیه نیروی انسانی کاربردی سهم مناسبی داشته‌اند.

در مدت تحصیل و تدریس هیچ وقت پژوهش را فراموش نکرده‌اند. پایان‌‌نامه‌های ایشان تحت عنوان بررسی تطبیقی مبانی حقوق بشر در اسلام و غرب، اصول مؤثر بر سیاست گذاری عمومی،  و رساله دکتری‌‌ ایشان تحت عنوان طراحی و تبیین الگوی اجرای خط مشی با رویکرد دینی، کتاب تحقیقی که نگاشته اند تحت عنوان آموزش منابع انسانی با رویکرد اسلامی،  مقالات متعدد چاپ شده  مثل کاربرد روش استنباطی- تحلیلی در پژوهش‌های مدیریتی، روش استنباطی-تحلیلی به مثابه الگویی برای تولید علوم انسانی-اسلامی، جایگاه خدامحوری در سیاست‌گذاری عمومی، نقش دعا در کاهش فشار روانی، فرد گرایی و حقوق بشر، و مقالات دیگر گویای این مدعا است.

 علاوه بر آن، سهم به سزایی در نشر مقالات علمی داشته‌اند. ایشان با نوشتن مقاله و سر مقاله در نشریههای یافتههای مدیریت دولتی و نسل فردا به عنوان سردبیر، و همچنین شرکت در سمینار و نشستهای علمی تخصصی نقش برجسته‌ای در تسهیم دانش و آگاهی در جامعه داشته‌اند .یکی از فعالیت‌های علمی ایشان سردبیری نشریه وزین «دو فصلنامه علمی تحقیقی اقتصاد و مدیریت دانشگاه کاتب» است که ایشان به عنوان سردبیر نیز می‌تواند نقش برجسته‌ای در اتقان نشریه و مقالات آن داشته باشند.